Hamburg Derneği Fenerbahçe
19 Haziran 2024

Atletlerimizden tarihi başarılar ve rekorlar

Hamburg Derneği Atletlerimizden tarihi başarılar ve rekorlar

İtalya’nın Milano şehrinde yapılan Meeting Internazionale Città di Nembro yarışlarında piste çıkan Fenerbahçeli milli atletimiz Dilek Koçak, U20 ve Büyükler Türkiye rekorlarını kırarak birinci oldu. 800 metreyi atletizm tarihimizde 2 dakikanın altında koşan (1:59.94) ilk Türk kadını olan Dilek Koçak, olimpiyat barajına çok yaklaştı. 1:59.30 olan 2024 Paris kotasını saliselerle kaçıran milli atletimiz Dilek Koçak, 1990 yılından beri Merve Aydın’a ait olan büyükler 800 metre rekorunu kırarak kürsüde zirveye çıktı.

Aynı yarışmada 800 metre erkeklerde ise Fenerbahçeli milli sporcu Ömer Faruk Bozdağ, 1:46.63’lük derecesiyle üçüncü oldu.

Slovakya'nın Košice şehrinde düzenlenen JBL Jump Fest yarışlarında Fenerbahçeli milli atletimiz Alperen Acet, yüksek atlamada şampiyon oldu. Son Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu İtalyan Gianmarco Tamberi karşısında piste çıkan Alperen Acet, 2.27 metre atlayarak birinci oldu. Gianmarco Tamberi (İtalya) 2.23’lük atlayışıyla ikinci, Manuel Lando (İtalya) ise 2.23 atlayarak üçüncü oldu.

Ayrıca Belçika’da düzenlenen d'Athlétisme de la Province de Liège’de yarışan bir başka Fenerbahçeli milli atlet Salih Teksöz, 600 metrede 1:16.70’lik derecesiyle Büyükler Türkiye rekoru kırdı ve yarışmayı üçüncü sırada tamamladı.
 
Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.